BĂNEASA COPIILOR CU NUCA ȘI MIERE

Redusa 10 DESERT Paste Scurte Paste din grau dur

Cand pregatim ceva bun copiilor nostri inevitabil gandul ne poarta in propria noastra copilarie. Nimic nu parea mai bun si mai gustos pe acea vreme decat o portie de paste caldute, cu nuca si miere de albine, bucuria dintre pauzele de joaca. Nimeni nu lasa nimic in farfurie, oricat de mult ne doream sa ne intoarcem la zbenguiala din fata blocului. Asa este si acum! S-au schimbat doar personajele.

INGREDIENTE:

300 g Baneasa Copiilor
180-200 g nuci macinate fin
1 mana de stafide
2 lingurite unt
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita coaja rasa de portocala
1 plic zahar vanilat
5 linguri zahar pudra
2 linguri miere de albine
1 lingura ulei

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana astfel incat prepararea sa decurga rapid.

Fierbem pastele in apa clocotita cu sare si 1 lingura ulei. Cand sunt fierte le scurgem, le clatim cu apa rece, apoi adaugam untul, mierea si coaja rasa de portocale.

Amestecam apoi pastele cu nucile tocate fin si amestecate in prealabil cu zahar pudra, zahar vanilat, stafide si un praf de scortisoara.

Servim imediat.
Pofta buna!

De la: Diva in Bucatarie
^