Retete de paste | Paste Baneasa

BĂNEASA COPIILOR CU SOMON AFUMAT

Medie 25 FEL PRINCIPAL Paste Scurte Paste din grau dur

O cina rapida pentru copii, dar este perfecta si pentru adulti. Iubitorii acestui tip de peste se vor delecta cu una din cele mai apide si mai gustoase retete.

INGREDIENTE:

200 g paste Baneasa Copiilor
100 g somon afumat
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
150 ml smantana pentru gatit
100 g mascarpone
Sare
Piper
1 lingurita parmezan ras fin
patrunjel verde pentru servit
PREPARARE:

Pentru ca sa mearga totul rapid ne pregatim toate ingredientele la indemana. Punem apa cu sare la fiert.

Calim ceapa tocata fin, apoi adaugam somonul taiat fasii si un catel de usturoi pisat.

Punem in acest moment pastele la fiert pentru 5 minute. Peste somonul calit cu ceapa si usturoi adaugam smantana lichida si mascarpone, parmezan ras, putina sare si piper proaspat macinat. Amestecam pe focul mic cateva secunde (10-15), apoi putem inchide focul.

Scurgem pastele fierte, le clatim cu apa rece, apoi le punem peste sos.

Amestecam pana se omogenizeaza, punem in castronele, presaram putin patrunjel verde si servim.

Pofta buna!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^