Retete de paste | Paste Baneasa

BĂRCUȚE DIN ARDEI CU COUS COUS ȘI CIUPERCI

Medie 60 FEL PRINCIPAL Cous Cous Altele

Barcute din ardei umplute cu cous cous si ciuperci se pregatesc foarte usor si sunt gustoase, sanatoase si apetisante. Cous cous-ul il intalnim in general in salate sau gatit in vase de tip tajine alaturi de carne, legume, dar si pe post de garnitura, insa in aceasta reteta el devine vedeta unei mese gustoase.

INGREDIENTE:

150 g cous cous
200 ml supa legume
250 g ciuperci
3 fire ceapa verde
3 linguri ulei
1 catel mare usturoi
1 praf scortisoara
sare
piper proaspat macinat
1/2 lingurita oregano uscat
fulgi de ardei iute – dupa gust
1/2 lingurita boia dulce de ardei
6 ardei grasi in diverse culori
ulei de masline pentru copt
patrunjel verde pentru decor

PREPARARE:

Punem cous cous-ul in supa de legume fierbinte, acoperim vasul si il lasam 5 minute sa absoarba lichidul. In mod normal ar trebui sa folosim 150 ml supa, dar il vrem putin mai umed, avand in vedere ca va sta la cuptor si nu vrem sa se usuce prea tare. In acest timp tocam ceapa verde si ciupercile, apoi le calim 1-2 minute.
Adaugam boia dulce de ardei si fulgi de ardei iute (dupa gust) si continuam sa calim inca 1 minut. Presaram oregano uscat, sare, piper proapta macinat, scortisoara si catelul de usturoi pisat, amestecam si luam de pe foc dupa 30-40 secunde. Punem ciupercile peste cous cous si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Spalam ardeii, ii taiem dupa nervuri si ii curatam de seminte, apoi ii umplem cu cous cous cu ciuperci. Turnam putin ulei pe fundul unei tavi, punem barcutele in tava si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului din dotare.
Mancam barcutele din ardei cu cous cous si ciuperci imediat, cu putin patrunjel verde presarat.

Pofta buna!

Produse recomandate
Cous cous  
Reteta de la: Diva in Bucatarie
^