Retete de paste | Paste Baneasa

BRIOȘE DIN BĂNEASA COPIILOR CU ȘUNCA ȘI ROȘII

Redusa 25 FEL PRINCIPAL Paste Scurte Paste din grau dur

Special pentru copii putem pregati niste “briose” din pastele cu modelul lor preferat. Putem sa le punem in forme de hartie, dar in acest mod nu vor mai “vana” in farfurie elefanti, girafe sau rinocerii pastelor Baneasa.

INGREDIENTE:
(pt 6 buc.)

150 g paste Baneasa Copiilor
100 g mozzarella
20 g sunca
4 rosii cherry
1 ou
1 lingura smantana
sare
piper
1 lingura ulei
1 lingura pesmet
frunze de busuioc pentru decor

PREPARARE:

Pregatim ingredientele astfel incat sa le avem la indemana si sa terminam repede briosele. Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
Cat timp se fierb acestea ungem formele de briose cu ulei, apoi le tapetam cu pesmet (in strat generos pe fundul formei). Cand pastele sunt fierte le scurgem, apoi punem un strat in forme, acoperind peretii si fundul. Punem un rand de cubulete mici de sunca, mozzarella si cuburi foarte mici dintr-o rosie cherry. Acoperim cu un rand de paste, asezam iar un strat de mozzarella si un strat final de paste.
Batem un ou cu smantana, sare si piper si turnam cate o lingura (sau mai mult) peste fiecare compozitie de paste din forme. Pe fiecare briosa de paste asezam cate o jumatate de rosie cherry. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10 minute, sau pana se topeste mozzarella ce va lipi pastele intre ele si se coace oul batut cu smantana.
Le scoatem si servim imediat, dar sunt la fel de bune si reci.
Pofta buna!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^