CIORBĂ DE LEGUME CU PASTE BĂNEASA GÂRTENE

Medie 50 SUPA Paste mici Paste din grau dur

INGREDIENTE:

3 morcovi medii
1 ceapa mare
1 felie de telina (cat un deget)
1 radacina mica pastarnac/patrunjel
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
1 mana fasole pastai congelate
5-6 buchetele de conopida
5-6 buchetele de broccoli
1 cartof
1 dovlecel mic
1 catel usturoi
sare
1/4 lingurita boabe de piper
frunze de leustean
500 ml zeama de varza murata/500 ml bors
4 linguri suc de rosii gros(2 linguri rase bulion)
2 linguri ulei
paste fainoase Baneasa tip Gartene

PREPARARE:

Pregatim toate legumele, apoi taiem ceapa in jumatate. O jumatate o tocam cuburi mici, o jumatate o intepam cu scobitori, sa nu se desfaca la fiert. Taiem morcovii rondele subtiri si ii punem la calit cu ceapa tocata. Calim doar pana se inmoaie putin ceapa. Punem la fiert 1.5 l de apa. Cand da in clocot adaugam morcovii caliti cu ceapa, restul de ceapa, telina, pastarnacul, ardeii tocati cuburi, cartoful taiat in cuburi medii, dovlecelul taiat cubulete sau felii, boabe de piper si o frunza de dafin. Dupa 15 minute adaugam fasolea congelata, broccoli, conopida, un catel de usturoi intreg, sucul de rosii si lasam pe foc pana se fierb toate legumele. Daca este nevoie adaugam apa calda, astfel incat legumele sa fie acoperite de lichid.
Separat fierbem zeama de varza acra sau borsul (in functie de sezon si preferinte), apoi le strecuram. Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam zeama de varza (borsul) si leusteanul. Asezonam cu sare daca este nevoie inainte sa oprim focul. Cand luam ciorba de pe foc scoatem din oala frunzele de leustean si ceapa care nu a fost tocata.
Fierbem pastele separat in apa cu sare, apoi le punem in ciorba.
Servim ciorba de legume cu paste Baneasa tip gartene fierbinte.
Pofta buna!

De la: Diva in Bucatarie
^