Retete de paste | Paste Baneasa

LASAGNA CU PUI ȘI CIUPERCI

Grea 70 FEL PRINCIPAL Lasagna Paste din grau dur

Lasagna cu pui si ciuperci este gustoasa, usor de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui. Am folosit lasagna din grau dur de la Paste Baneasa si am fost foarte incantata de rezultat. Va propun sa incercati aceasta reteta pentru masa in familie, cu siguranta cei dragi vor savura cu pofta tot ce le puneti in farfurie.

INGREDIENTE:

1 cutie paste Lasagna Baneasa din grau dur
700 g piept de pui
500 g ciuperci champignon
4 linguri ulei
2 cepe medii-mari
2 linguri varfuite morcov ras
1 lingura varfuita telina rasa
300 ml suc rosii
100 ml ketchup (de casa)
100 ml vin alb
300 ml supa clara pui/ supa legume/ apa
sare
piper
1/4 lingurita boia dulce
1 lingurita busuioc uscat
1/4 lingurita praf de scortisoara
1 frunza dafin
300 g mozzarella
1 l sos béchamel proaspat pregatit
150 ml lapte

Pentru decor:

50 g mozzarella rasa

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana, astfel incat totul sa mearga rapid si usor.
Tocam ceapa cuburi mici, dam morcovii si telina prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi le calim in 2 linguri ulei. Adaugam carnea de pui tocata, boia dulce si continuam sa calim pana isi schimba carnea culoarea (in jur de 5 minute).
Intre timp calim separat ciupercile pentru cateva minute (3-4 sunt suficiente). Turnam peste carnea calita cu ceapa, morcov si telina sucul de rosii, ketchup-ul, vinul si supa (sau apa), apoi adaugam busuioc uscat, un praf de scortisoara si piper proaspat macinat.
Lasam sa fiarba inca 5 minute la foc mediu, adaugam ciupercile si sare dupa gust si mai lasam cateva minute sa fiarba. Punem pe fundul unei tavi sos béchamel, aranjam foile de lasagna, apoi sosul din carne de pui cu ciuperci. Presaram mozzarella, apoi un strat de sos béchamel.
Continuam sa punem foi lasagna, sos carne, mozzarella si béchamel pana terminam foile de lasagna si sosul de carne de pui cu ciuperci. Pastram 200 g sos béchamel, il amestecam cu lapte si il punem la final peste ultimul strat de foi lasagna.
Coacem lasagna cu pui si ciuperci in cuptorul preincalzit la 180°C  pentru 35-45 minute (in functie de puterea cuptorului din dotarea). Cand o scoatem din cuptor presaram 50 g mozzarella rasa.

Mancam lasagna cu pui si ciuperci cat este calda, presarand putin parmezan ras fin.

Pofta buna!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^