Retete de paste | Paste Baneasa

OSSO BUCCO CU PASTE

Medie 120 FEL PRINCIPAL Paste Scurte Paste din grau dur

INGREDIENTE:
3 bucati osso bucco
4-5 linguri ulei
50 g unt
1 ceapa mare tocat amarunt
1 morcov lung si subtire tocat marunt sau ras
1 tulpina apio tocata marunt
2 catei usturoi
coaja rasa de la 1 lamaie
200 ml vin alb
300 ml supa concentrata de vita/pui
100 g faina
sare
piper
patrunjel verde
Pentru servit
400 g paste tip penne Baneasa 

PREPARARE:

Bucatile de carne le tavalim prin faina, apoi le prajim la foc mic pe ambele parti.
Scoatem bucatile de carne, rezidurile lasate de aceasta si topim in uleiul ramas 30 g unt. Calim in acestea ceapa tocata marunt si morcovul.
Cand acestea s-au inmuiat adaugam apio si coaja de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Punem la loc bucatile de carne, turnam vinul si supa, adaugam cateii de usturoi taiati pe verticala, sare si piper si lasam la foc foarte mic, cu capac, in jur de 90 minute, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand.
Cand ne apropime de final (sosul incepe sa capete consistenta) punem pastele la fiert.
Punem o bucata de osso-bucco in farfurie, adaugam paste, turnam sos peste acestea, apoi presaram putin patrunjel verde.

Foarte bun!!!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^