Retete de paste | Paste Baneasa

PASTE CU SOMON ȘI SPANAC LA CUPTOR

Redusa 20 FEL PRINCIPAL Paste Scurte Paste din grau dur

INGREDIENTE:

300 g paste Baneasa tip scoici
2 linguri ulei
2 catei usturoi
400 g rosii decojite
sare
piper proaspat macinat
1/4 lingurita oregano uscat
100-120 g file de somon (de preferat proaspat)
100 g spanac congelat
2 oua
120 g cascaval ras
100 g smantana groasa
ulei si pesmet pentru tapetare forma

PREPARARE:

Inainte sa punem pastele la fiert maruntim pestele, dezghetam spanacul si tocam rosiile si cateii de usturoi. De preferat ar fi sa folosim file de somon proaspat, dar in lipsa lui putem pune somon afumat sau ton in suc propriu din conserva – reteta este la fel de gustoasa.
Punem pastele la fiert in apa cu sare. In acest timp calim usturoiul tocat pret de 10 secunde, apoi adaugam rosiile, asezonam cu sare, piper proaspat macinat si oregano.
Scurgem pastele fierte, le clatim cu apa rece, apoi le punem peste sucul de rosii impreuna cu somonul si 70 g cascaval ras. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.
Batem ouale cu smantana, adaugam spanacul si restul de cascaval ras. Turnam peste paste si amestecam, apoi transferam totul intr-un vas termorezistent tapetat cu ulei si pesmet.
Coacem pastele in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20 minute, sau pana dau semne ca se rumenesc usor.
Le scoatem din cuptor si servim.

Pofta buna!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^