PASTE CU SOS PICANT DE VINETE ȘI MENTĂ

Redusa 30 FEL PRINCIPAL Paste Scurte Paste din grau dur

Atunci cand gasesti pastele fara ou care iti plac, devii dependent de ele si inventezi tot felul de combinatii pentru acestea. Sosul picant de vinete, aromat si gustos le completeaza perfect, fapt pentru care cina va fi perfecta.

INGREDIENTE:

400  g Fusilli Baneasa (paste fara ou)
500-600 g vinete
ulei pentru prajit
1 ceapa mare
4 catei usturoi
1 ardei iute
1 ardei kapia
400 g pulpa de rosii
2-3 frunze dafin
8-10 crengute de menta

PREPARARE:

Ne pregatim toate ingredientele la indemana, astfel incat sa putem pregati rapid pastele cu sos de vinete si menta.
Taiem vanata in cuburi de marime potrivita (mici spre medii), saram si punem la scurs intr-o sita pentru 30-40 minute.
Dupa acest interval de timp punem pastele la fiert, apoi calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi adaugam usturoiul pisat si ardeiul iute taiat fasii sau rondele.
Continuam sa calim cateva secunde, apoi punem cuburile de vinete si ardeiul kapia taiat cuburi mici.
Dupa ce s-au calit vinetele adaugam sucul de rosii, frunzele de dafin, asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana se ingroasa amestecul.
Strecuram pastele, le clatim sub jet de apa rece, apoi le punem peste sos. Adaugam frunzele de menta tocate (pastram cateva frunze mici pentru ornat) si amestecam pana se omogenizeaza.
Mancam pastele cu sos picant de vinete si menta imediat.

 

Pofta buna!

De la: Diva in Bucatarie
^