Retete de paste | Paste Baneasa

PASTE SERPENTELLI CU CHIFTELUȚE LA CUPTOR

Redusa 20 FEL PRINCIPAL Paste Scurte Paste din grau dur

INGREDIENTE:

400 g paste Baneasa Serpentelli
400 g carne (200 g carne porc+ 200 g carne vitel)
1 ceapa medie
1 felie mica paine
1 cartof mic
1 catel usturoi
1 ou
1/2 legatura patrunjel/marar
4 linguri faina-pentru tavalit chiftelutele
150 g cascaval (30 g pastram pentru a fi ras)
40 g unt
1 lingura faina
250 ml lapte
sare
piper
nucsoara
cimbrisor
ulei pentru prajit
1 lingura unt
2 linguri pesmet

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim chiftelutele.
Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea inmuiata in apa, cartoful, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeata tocata, oul, asezonam cu sare si piper si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza.
Modelam intre palmele umezite cu apa bile de carne pe care le dam prin faina si le punem pe o farfurie, pregatind intai toate chiftelutele, apoi ne apucam sa le prajim in uleiul incins.
Prajim chiftelutele pe amble parti in ulei incins bine, pana se rumenesc putin pe toata suprafata. Nu le rumenim foarte tare pentru a nu le usca in momentul in care le dam la cuptor.
Pregatim apoi sosul bechamel: topim untul la foc mic, adaugam faina si o calim in jur de 1 minut amestecand continuu. Adaugam incet laptele si tinem la foc mic pana ajungem la consistenta dorita (nu trebuie sa fie foarte gros). Asezonam cu sare, piper si un praf de nucsoara. Punem pastele la fiert in apa cu sare, apoi le scurgem.
Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesmet punem un rand de paste, cuburi de cascaval, sos bechamel, asezonam cu putina sare si piper, adaugand si cateva frunzulite de cimbrisor.
Aranajam inca un strat de paste, chiftelute, sos bechamel, cuburi de cascaval frunzulite de cimbrisor. Dam vasul in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20 minute, sau pana incepe sa se rumeneasca putin.

Servim pastele Serpentelli cu chiftelute imediat.

Hmm, tare bune!

Produse recomandate
Faina  
Pesmet  
Reteta de la: Diva in Bucatarie
^