PENNE BĂNEASA CU SOMON ȘI BABY SPANAC

Medie 15 FEL PRINCIPAL Paste Scurte Paste din grau dur

INGREDIENTE:

400 g penne

500 g somon

250 g baby spanac

1 ceapa mica

2 catei usturoi

100 ml supa legume

150 ml smantana pentru gatit

100 g mascarpone

1/2 lingurita faina

sare de mare

piper proaspat macinat

1 varf cutit nucsoara

12 rosii cherry pentru decor

1 lingura ulei

 

PREPARARE:

Pregatim ingredientele de la inceput, astfel incat sa mearga rapid prepararea pastelor.
Punem pastele la fiert. In acest timp calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam usturoiul tocat fin.
Spalam spanacul si il punem 10 secunde la calit cu ceapa si usturoiul, apoi stingem cu supa.
Acoperim cu un capac si lasam la foc mic in jur de 3-4 minute. In acest timp pregatim somonul la gratar (in jur de 3 minute pe fiecare parte). Langa somon punem si rosiile cherry pe gratar.
Punem smantana (in care am dizolvat faina si am amestecat-o cu mascarpone) peste spanac, lasam la foc mic timp de 1-2 minute, apoi adaugam somonul, asezonam si piper si nucsoara proaspat rasa.
Lasam la foc mic  pana devine un sos consistent si s-au imbinat aromele.
Scurgem pastele, le punem in farfurii, apoi punem spacul cu somon peste ele. Decoram cu rosii cherry coapte.
Pofta buna!

De la: Diva in Bucatarie
^