Pește in pesmet

Redusa 30 FEL PRINCIPAL Pesmet Altele

Azi vreau sa va vorbesc despre cele 3 sortimente de pesmet de la Baneasa, care imi fac viata mai usoara in bucatarie: pesmet auriu granulat, pesmet auriu cu boia dulce si pesmet alb din paine. Pesmetul alb, din paine este pesmetul clasic, pe care il folosesc la diverse prajituri (cum ar fi Prajitura de mere), pentru reteta de Papanasi fierti, Gomboti cu prune sau alte retete in care este nevoie de un pesmet clasic. Pentru snitele, crochete, gujoane, pui prajit sau orice reteta in care imi doresc o crusta aurie si crocanta, folosesc Pesmet auriu granulat sau Pesmet auriu cu boia dulce, in functie de gustul pe care il doresc la final. Folosind acest pesmet auriu, crusta iese frumoasa, uniforma, aurie de fiecare data, exact ca la reteta de azi – Peste in pesmet. In plus, este deja condimentat, iar pentru un plus de aroma, puteti adauga ierburi aromatice uscate sau proaspete si tocate foarte marunt dar si alte condimente: boia afumata, ustuoi granulat si, pentru snitele de porc, un strop de scortisoara.

Ce trebuie sa stiti despre reteta de Peste in pesmet?
puteti folosi orice file de peste alb: cod, salau, pangasius, merluciu sau chiar patstrav intreg, in functie de preferintele voastre
eu am prajit pestele in pesmet in baie de ulei, dar puteti, la fel de bine, sa asezati file-urile de peste, o data impesmetate in tava, pe hartie de copt si sa le coaceti la 180°C timp de 25-30 minute, timp in care trebuie sa le intoarceti de cel putin 2 ori, pentru a va asigura ca se rumenesc uniform si crusta va fi aurie
ca si garnitura, desigur ca se potrivesc clasicii cartofi prajiti, ca la “Fish an chips”, dar la fel de bine merg si cartofii dulci, cartofi natur, salata de cartofi, orez simplu sau pilaf dar si diverse piureuri

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII DE PESTE IN PESMET:
 
1 kg file de peste alb
3 oua mari
3 linguri faina
sare si piper dupa gust
300g pesmet auriu cu boia dulce Baneasa
300ml ulei pentru prajit (optional)
peste in pesmet

Spalam fileul de peste cu apa rece si il uscam foarte bine, tamponand cu servetele de hartie. Pipaim fiecare bucata de peste si indepartam cu grija eventualele oase, cu ajutorul unei pensete. Taiem apoi bucatile de peste in bucati mai mici, pe cat se poate. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Batem ouale ca pentru omleta, cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam faina si amestecam bine cu telul, astfel incat sa nu fie cocoloase si sa obtinem un aluat moale, de consistenta asemanatoare cu cea a aluatului pentru clatite.
Dam fiecare bucata de peste prin aluat, apoi prin pesmet, apasand bine pentru a forma o crusta groasa, uniforma.
Prajim bucatile de peste in baie de ulei, la foc mediu (incingem uleiul in tigaie si introducem o scobitoare in mijlocul tigaii, Daca se strang margelute in jurul scobitorii, uleiul este gata pentru prajit) intorcandu-le des pentru a ne asigura ca se rumenesc uniform. Daca alegeti sa coaceti pestele in cuptor, asezati bucatile pe hartie de copt si le dati la cuptorul incins la 180°C timp de 25-30 minute. Pentru o crusta aurie care staluceste, pulverizati fiecare bucata de peste cu putin ulei inainte de a introduce tava la cuptor si nu uitati sa intoarceti bucatile de peste des, pentru a va asigura ca se rumenesc uniform.

Sper ca v-a placut reteta de azi si mai ales ca v-am deschis apetitul pentru pesmetul Baneasa, care face din astfel de preparate un adevarat deliciu. Sa va fie de cel mai bine!

De la: Teo`s kitchen
^