Pește în pesmet

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

De la primul ou în tigaie la rețete online de mare succes, autor de cărți și prezentator TV, Teo de la Teo`s Kitchen ne arată că pasiunea pentru arta culinară poate fi o șansă pentru oricine perseverează.

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

6

Pesmet și panko All season Băneasa

Ingrediente

  • 1kg file de pește alb
  • 3 ouă mari
  • 3 linguri făină
  • Sare și piper după gust
  • 300g pesmet auriu cu boia dulce Băneasa
  • 300ml ulei pentru prăjit (opțional)

Mod de preparare

Azi vreau să vă vorbesc despre cele 3 sortimente de pesmet de la Băneasa, care îmi fac viața mai ușoară în bucătărie: pesmet auriu granulat, pesmet auriu cu boia dulce și pesmet alb din pâine. Pesmetul alb, din pâine este pesmetul clasic, pe care îl folosesc la diverse prăjituri (cum ar fi Prăjitură de mere), pentru rețeta de Papanași fierți, Gomboti cu prune sau alte rețete în care este nevoie de un pesmet clasic.

Pentru șnițele, crochete, gujoane, pui prăjit sau orice rețetî în care îmi doresc o crustă aurie și crocantă, folosesc Pesmet auriu granulat sau Pesmet auriu cu boia dulce, în funcție de gustul pe care îl doresc la final. Folosind acest pesmet auriu, crusta iese frumoasă, uniformă, aurie de fiecare dată, exact ca la rețeta de azi – Pește în pesmet.

În plus, este deja condimentat, iar pentru un plus de aromă, puteți adaugă ierburi aromatice uscate sau proaspete și tocate foarte mărunt dar și alte condimente: boia afumată, ustuoi granulat și, pentru șnițele de porc, un strop de scorțișoară.

Ce trebuie să știți despre rețeta de Pește în pesmet?

Puteți folosi orice file de pește alb: cod, șalău, pangasius, merluciu sau chiar păstrăv întreg, în funcție de preferințele voastre.

Eu am prăjit peștele în pesmet în baie de ulei, dar puteți, la fel de bine, să așezați file-urile de pește, o dată impesmetate în tavă, pe hârtie de copt și să le coaceți la 180°C timp de 25-30 minute, timp în care trebuie să le întoarceți de cel puțin 2 ori, pentru a vă asigura că se rumenesc uniform și crusta va fi aurie
ca și garnitură, desigur că se potrivesc clasicii cartofi prăjiți, ca la “Fish an chips”, dar la fel de bine merg și cartofii dulci, cartofi natur, salată de cartofi, orez simplu sau pilaf dar și diverse piureuri.

Pasul 1

Spălăm fileul de pește cu apă rece și îl uscăm foarte bine, tamponând cu șervețele de hârtie. Pipăim fiecare bucată de pește și îndepărtăm cu grijă eventualele oase, cu ajutorul unei pensete.

Tăiem apoi bucățile de pește în bucăți mai mici, pe cât se poate. Condimentăm cu sare și piper după gust.

Pasul 2

Batem ouăle ca pentru omletă, cu un praf de sare și unul de piper, apoi adăugăm făina și amestecăm bine cu telul, astfel încât să nu fie cocoloașe și să obținem un aluat moale, de consistență asemănătoare cu cea a aluatului pentru clătite.

Pasul 3

Dăm fiecare bucată de pește prin aluat, apoi prin pesmet, apșsând bine pentru a forma o crustă groasă, uniformă.

Prăjim bucățile de pește în baie de ulei, la foc mediu (încingem uleiul în tigaie și introducem o scobitoare în mijlocul tigăii, Dacă se strâng mărgeluțe în jurul scobitorii, uleiul este gata pentru prăjit) întorcându-le des pentru a ne asigura că se rumenesc uniform..

Pasul 4

Dacă alegeți să coaceti peștele în cuptor, așezați bucățile pe hârtie de copt și le dați la cuptorul încins la 180°C timp de 25-30 minute.

Pentru o crustă aurie care strălucește, pulverizați fiecare bucată de pește cu puțin ulei înainte de a introduce tava la cuptor și nu uitați să întoarceți bucățile de pește des, pentru a vă asigura că se rumenesc uniform.

Sper că v-a plăcut rețeta de azi și mai ales că v-am deschis apetitul pentru pesmetul Băneasa, care face din astfel de preparate un adevărat deliciu. Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

DSC_2531
Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

10

Rețetă

Gata în

70 min.

Porții

3