Retete de paste | Paste Baneasa

PRAJITURĂ CU IAURT ȘI MERE

Medie 30 DESERT Faina Altele

O prajitura cu iaurt si mere poate parea ceva banal, dar folosind o tava speciala in forma de mere totul prinde mai mult farmec si in acest mod avem pe masa ceva mai apetisant, fara sa fie nevoie sa o decoram in mod deosebit. 

INGREDIENTE:

4 oua
100 g unt
180 g zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
150 g iaurt gros (grecesc)
400 g faina alba superioasa 000
1 varf cutit sare
1 plic praf de copt
1 lingurita praf de cacao
3 mere mari
sucul de la 1/2 lamaie
1 plic zahar cu scortisoara – pentru tapetare

PREPARARE:

Scoatem untul din frigider cu 30 minute inainte de preparare pentru a fi moale si usor de mixat, dar lasam iaurtul la rece pana in momentul in care urmeaza sa il folosim.
Mixam untul cu zaharul, apoi incorporam treptat ouale.
Adaugam esenta de vanilie si iaurtul si mixam bine.
Adaugam apoi faina amestecata cu un varf cutit sare si praf de copt. Dupa ce omogenizam compozitia o turnam in tava speciala de prajitura in forma de mar. Pastram 2-3 linguri de aluat ce vor fi amestecate cu cacao (aceasta compozitie va fi codita “marului”).
Curatame merele de coaja, le feliem, apoi punme feliile de mar intr-un bol cu putina apa si sucul de la 1/2 lamaie pentru a impiedica oxidarea lor (merele raman albe). Asezam felii de mar peste aluat.
Coacem prajitura 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Cu 5-10 minute inainte sa scoatem prajitura presaram zaharul cu scortisoara si lasam la cuptor pana se termina timpul de coacere.
Lasam prajitura sa se raceasca in forma, apoi o scoatem si o putem felia.

Sa aveti pofta!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^