PRĂJITURĂ DE CIOCOLATĂ CU PERE

Grea 45 DESERT Faina Altele

Prajitura de ciocolata cu pere este perfecta pentru o zi de toamna, dar ce o face atat de perfecta sunt si ingredientele. De mult timp nu am fost atat de incantata de un produs, asa cum sunt in acest moment de faina de la Baneasa. Am testat-o in tot felul de prajituri, cozonaci, torturi si toate au iesit pufoase si gustoase. In urmatoarele luni o sa va tentez cu multe alte retete de prajituri pentru a va convinge cat de perfecta este aceasta faina.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

140 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
120 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina alba
80 g faina de grau neagra ecologica
1 plic praf de copt
60 g unt
2 linguri cafea tare
1 fiola esenta rom
4 oua – separam albusul de galbenus
3 pere mici-medii

Pentru topping:

100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida

PREPARARE:

Iata si cele 2 tipuri de faina testate:
Topim la baine marie untul cu 100 g ciocolata neagra si 100 g ciocolata cu lapte si 50 g zahar.
Cand s-au topit adaugam mixand rapid galbenusurile.
Adaugam cele 2 tipuri de faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, amestecand pana la omogenizare.
Batem albusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat pana devin o spuma foarte tare. Incorporam jumatate din cantitatea de albusuri in cea de ciocolata amestecand usor, astfel incat sa fluidizam compozitia. Adaugam restul de albusuri si amestecam foarte usor de jos in sus.
Adaugam 2 pere tocate cuburi de marime potrivita tavalite prin faina si restul de ciocolata neagra tocata la cutit.
Amestecam usor, apoi turnam aluatul intr-o tava cu pereti detasabili tapetata pe pereti cu ulei si faina, iar fundul acesteia cu hartie de copt. Putem sa mai punem inca o para taiata felii subtiri (ce vor fi date prin faina).
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem prajitura pe un gratar si o lasam sa se raceasca.
Topim ciocolata pentru topping la baine-marie, apoi o amestecam cu frisca si o turnam peste prajitura. Cand se intareste putem taia felii si servi.

Pofta buna!

De la: Diva in Bucatarie
^