Retete de paste | Paste Baneasa

Salată de farfalle cu somon

Medie 20 SALATA Paste Scurte Paste din grau dur

Pastele din grau dur isi pastreaza foarte bine forma la fiert si sunt ideale pentru orice fel de preparat pe baza de paste.

Pastele din grau dur sunt paste de calitate superioara fata de pastele din grau moale (grau comun) si automat au anumite caracteristici care le diferentiaza de alte tipuri de paste. Spre deosebire de graul moale, graul dur contine cantitati mai mari de proteine, un indice glicemic mai mic si cantitati mai mici de amidon si apa.

Aceste caracteristici se regasesc in toata gama de Paste Baneasa din grau dur:
 
gust deosebit, culoarea specifica, aurie – da da, concureaza cu brio la titlul de “cele mai bune paste ”
rezistenta in procesul de fierbere – gata cu “macaroanele” lipite intre el si “prea fierte”
hranitoare – au o cantitate mai mare de proteine
NU sunt paste CU grau dur, adica un amestec de fainuri, ci paste GRAU DUR 100%
pastele sunt fabricate din grau dur de cea mai buna calitate, din Italia
Salata de farfalle cu somon este perfecta nu doar pentru mesele festive (pentru ca este atat de frumusica, asezata in straturi) ci si pentru un pranz sau o cina banala, intr-o zi de joi J Puteti inlocui farfallele cu penne sau fusilli din grau dur si, daca nu va palce somonul afumat, il puteti inlocui cu sunca presata sau cubulete de bacon rumenite. Sosul este foarte racaoros datorita iaurtului grecesc si ii puteti imbogati gustul cu ceapa verde sau rosie tocata marunt, castraveciori murati sau apio.

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:

100g farfalle Baneasa 100% grau dur
1 litru apa
o lingurita sare
100g mazare congelata
1 galbenus crud
1 galbenus fiert
o lingurita mustar
o lingura zeama de lamaie
100ml ulei de floarea soarelui
3 linguri cu varf de iaurt grecesc
sare si piper dupa gust
100g porumb
150g somon afumat

Produse recomandate
Paste grau dur  
Reteta de la: Teo`s kitchen
^