SALATĂ DE VARĂ CU TORTELLINI BĂNEASA ȘI PARMEZAN

Redusa 10 FEL PRINCIPAL Tortellini Paste din grau dur

În zilele călduroase de vară cina va fi ușoară, dar hrănitoare. O salată de paste este mai mult decât apetisantă, așa că această soluție o preferăm adesea atât pentru gust, cât și pentru că se pregatește rapid.

INGREDIENTE:

(pentru 2 porții)

120 g tortellini

4 roșii medii

6 roșii cherry culori diferite

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei gras galben

2 castraveți

20 g parmezan ras mare

frunze de busuioc

3 linguri ulei de măsline

1 lingură oțet balsamic

1 linguriță muștar Dijon

sare

piper

PREPARARE:

Punem pastele la fiert in apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. În acest timp spălăm legumele și le tăiem pentru salată.
Punem roșiile, castraveții, ardeii si ceapa într-un castron, apoi turnăm peste ele un dressing realizat prin amestecarea într-un borcan a muștarului cu oțet, ulei de măsline, sare și piper proaspăt măcinat. Amestecăm ușor, apoi adaugăm tortellini scurse și spălate sub jet de apă rece.

Punem salata în castron, presărăm parmezanul ras mare, frunze mici de busuioc și servim.

Poftă bună!

De la: Diva in Bucatarie
^