Retete de paste | Paste Baneasa

SALATĂ ITALIANĂ DE PASTE TRICOLORE CU PUI

Redusa 10 FEL PRINCIPAL Paste Scurte Paste din grau dur

Zilele trecute am primit niste Paste Tricolore Baneasa si nerabdatoare cum sunt am vrut sa le testez pe loc. Si, pentru ca vroiam sa le fac baietilor mei o cina rapida cu acestea, nu mai aveam timp sa merg la cumparaturi. M-am descurcat cu ce aveam prin casa si sunt foarte incantata de rezultat. Daca eu am reusit sa fac ceva bun, va invit si pe voi la concurs , poate ideea mea va inspira si castigati premii frumoase si utile!

INGREDIENTE:

300 g paste tricolore Baneasa
150 g piept de pui (poate fi si piept de curcan)
12 rosii cherry
6 linguri ulei de masline
1 lingura otet de mere
1 lingura suc lamaie
1 lingurita ierburi italiene (oregano, cimbru, magiran, salvie, patrunjel)
1/4 lingurita piper proaspat macinat
1/2 lingurita sare
15-20 frunze proaspete de busuioc
4 linguri parmezan ras mare
3 linguri parmezan ras fin

PREPARARE:

Pregatim ingredientele astfel incat totul sa ne fie la indemana si sa terminam rapid salata italiana de paste tricolore cu pui.
Punem apa cu sare la fiert pentru a pregati pastele tricolore, timp in care vom praji pieptul de pui la gratar, pe ambele parti, apoi il taiem in cuburi de marime potrivita. Taiem si rosiile in jumatate sau in sferturi, in functie de marimea acestora, tocam frunzele de busuioc, apoi radem parmezanul.
Pastele fierte conform instructiunilor de pe pachet le scurgem si le clatim cu un jet de apa rece.
Pregatim dressingul amestecand uleiul cu ierburi, sare, piper, otet si suc de lamaie si il turnam peste paste cat sunt inca calde. Adaugam rosiile taiate, frunzele de busuioc tocate, parmezanul, bucatelele din piept de pui si parmezanul ras, apoi amestecam usor pana omogenizam compozitia.
Mancam imediat, asa ca va doresc si voua pofta buna!

Produse recomandate
Paste tricolore  
Reteta de la: Diva in Bucatarie
^