Retete de paste | Paste Baneasa

SPAGHETTI BĂNEASA AGLIO, OLIO E PEPERONCINI CU BROCCOLI

Redusa 10 FEL PRINCIPAL Paste Lungi Paste din grau dur

O retetă clasică de spaghetti cu ulei de măsline, usturoi și ardei iute îmbunătățită cu broccoli pentru un plus de vitamine nu poate decât să ne încânte papilele gustative. Se pregătește rapid și este irezistibilă!

INGREDIENTE:

(pentru 2 porții)

200 g Spaghetti Băneasa

4 linguri ulei de măsline

1 ardei iute

2 căței usturoi

250 g broccoli

sare

piper proaspăt măcinat

parmezan ras pentru servit

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

PREPARARE:

Pregătim ingredientele la indemană astfel incât pregătirea spaghetelor să fie rapidă, caci nu vrem să stăm prea mult in bucătărie.

Punem la fiert într-o oală apa cu sare pentru paste și în altă oală mai mică apa cu sare pentru broccoli. Fierbem buchețelele de broccoli 3 minute, le scurgem și le clătim cu un jet de apă rece.

Cât timp se fierb pastele incingem uleiul de măsline într-o tigaie si călim la foc mic ardeiul și usturoiul tocate.

Avem grijă să nu ardem usturoiul, căci devine amar. Punem broccoli peste ardei și usturoi și mai călim puțin.

Scurgem pastele fierte conform instrucțiunilor de pe pachet apoi le punem în tigaie peste broccoli cu ardei și usturoi și amestecăm bine, astfel încât toate să fie acoperite de uleiul aromat.

Servim spaghetti aglio, olio e peperoncini cu broccoli imediat, adaugând piper proaspăt măcinat și puțin parmezan ras. Poftă bună!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^