SPAGHETTI BĂNEASA CU PESTO DE LEURDĂ

Redusa 15 FEL PRINCIPAL Paste Lungi Paste din grau dur

Spaghetti cu pesto de leurda sunt excelente pentru cina. O reteta de sezon, cu ingrediente sanatoase, foarte usor si rapid de pregatit.

INGREDIENTE:

500 g Spaghetti Baneasa

Pentru pesto de leurda:
100 g parmezan
50 g muguri de pin
100 g frunze de leurda (fara tulpini)
300 ml ulei de masline
3 linguri suc lamaie proaspat
sare
piper negru proaspat macinat

Pentru servit:
parmezan
muguri de pin

PREPARARE:

Punem pastele la fiert in apa cu sare – le fierbem conform in structiunilor de pe pachet. Cat timp acestea se fierb pregatim pesto de leurda punand toate ingredientele pentru sos intr-un robot pe care il lasam sa mearga pana in momentul in care obtinem o crema omogena.

Cand pastele s-au fiert le scurgem si le clatim cu apa rece.

Punem jumatate din paste intr-un castron, turnam o ceasca de pesto de leurda peste acestea si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Gustam si adaugam daca mai este nevoie pesto. Impartim in castroane, adaugam parmezan si muguri de pin. Repetam operatiunea cu restul pastelor.

Foarte bune!
Pofta buna!

De la: Diva in Bucatarie
^