Retete de paste | Paste Baneasa

SPAGHETTI CU TON ȘI CIUPERCI

Redusa 10 FEL PRINCIPAL Paste Lungi Paste din grau dur

Ce poate fi mai bun si mai rapid la cina decat o portie de paste cu ton, imbunatatita cu ciuperci si un sos cremos? Cand vine vorba de paste cu ton, las orice alta idee pentru a doua zi.

Si voua vi se intampla la fel?

INGREDIENTE:

200 g Spaghetti Baneasa
1 ceapa medie
20 g unt
1 lingura ulei
150 g ciuperci champignon
1 lingura faina
200 ml lapte
50 g smantana groasa
180 g ton in ulei
sare
piper coaja rasa de lamaie
patrunjel verde pentru decor

 

PREPARARE:

Punem apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe cutie.
In acest timp pregatim sosul. Calim in untul topit si 1 lingura ulei ceapa tocata fin si ciupercile feliate.
Adaugam 1 lingura faina, amestecam si lasam pe foc inca 10-15 secunde. Adaugam laptele, sare si piper.
Dupa ce se ingroasa compozitia luam de pe foc si adaugam smantana, tonul scurs si coaja rasa de la o lamaie mica si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Punem pastele fierte si scurse peste sos si incercam sa le amestecam.
Mancam pastele imediat, cu putin patrunjel verde presarat peste acestea.

Pofta buna!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^