Retete de paste | Paste Baneasa

SUPĂ CLARA DE VIȚEL CU TĂIȚEI BĂNEASA

Medie 110 SUPA Paste Lungi Paste din grau dur

INGREDIENTE: 1 rasol vitel – 500 g 1 buc antricot vitel – 700 g 5-6 morcovi medii 1 ceapa medie1/2 gulie
11/2 telina mica
1 radacina patrunjel
1 radacina pastrnac
1 cartof mic
1/2 ardei verde
3-4 catei usturoi
boabe de piper
3 l apa
sare
1 frunza dafin
1/4 lingurita seminte de chimen
taitei Baneasa
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Curatam legumele, spalam foarte bine carnea, apoi punem apa la fiert in oala sub presiune. Cand da in clocot punem carnea si o lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam legumele intregi,frunza de dafin, boabele de piper si chimenul, punem capacul si lasam sa fiarba in jur de o ora (poate fi chiar si ceva mai mult de o ora, in functie de cat tanar este vitelul – pentru manzat fierebem chiar si 90 minute).
Dupa acest interval carnea noastra este fiarta, asa ca luam de pe foc si lasam oala sa se raceasca, apoi scoatem capacul. Strecuram supa si pregatim taiteii pentru fiert.
Punem la fiert in supa doar cat consumam la masa respectiva (evident si supa in care fierb reprezinta portiile care se servesc la acea masa).

Servim supa fierbinte.
Pofta buna!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^