Retete de paste | Paste Baneasa

SUPĂ DE COCOȘ CU FIDEA BĂNEASA

Medie 60 SUPA Paste Lungi Paste din grau dur

INGREDIENTE:

1 cocos micut (2 kg)
3 morcovi
1 radacina pastarnac
1 felie telina
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
1/2 ardei gras
sare
6-7 boabe piper
patrunjel verde
fidea cu ou Baneasa 200g

PREPARARE:

Punem cocosul la fiert in 2 litri de apa nesarata (cat sa fie acoperit de apa) si il lasam sa fiarba in jur de 15 de minute, la foc mediu. Dupa acest interval aruncam aceasta supa si punem iar la fiert cocosul in apa curata. Daca face inca spuma avem grija sa luam spuma pentru a ne ramane supa limpede. Fierbem la foc mic-mediu pana da semne carnea ca incepe sa fie pregatita. Adaugam zarzavaturile la fiert, un catel de usturoi, boabe de piper si fierbem la foc mic-mediu. Pentru ca ceapa sa ramana intreaga o intepam cu 2 scobitori dintr-o parte in alta.
Supa va fierbe in functie de cat de “tanar” este cocosul din dotare. Pasarile mele nu apuca batranetile, fapt pentru care fierb destul de repede, dar se fierb si mai repede daca sunt cumparate din supermarket. Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam sare. Luam de pe foc supa si o strecuram pentru a ramane clara. Putem lasa morcovii in supa in bucati mai mari sau cubulete. Copilul meu prefera supa clara cu fidea, asa ca ma conformez dorintelor lui.
Pregatim fidea pentru fiert doar cat consumam la masa respectiva.
Punem supa strecurata la fiert cu fideaua si o lasam pe foc conform instructiunilor de pe pachet.
O servim calda, cu putin patrunjel verde, proaspat tocat.
Pofta buna!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^