Retete de paste | Paste Baneasa

SUPĂ DE PUI CU FIDEA SCURTĂ BĂNEASA

Medie 60 SUPA Paste Scurte Paste din grau dur

INGREDIENTE:

1 pui de greutate medie (1.8 kg)
3 morcovi medii
1 radacina mica pastarnac
1 felie telina
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
1/2 ardei gras rosu
sare
cateva boabe piper
patrunjel verde pentru servit
fidea scurta cu 4 oua Baneasa

PREPARARE:

Punem puiul la fiert in 2 litri de apa nesarata (cat sa fie acoperit de apa) si il lasam sa fiarba in jur de 15 de minute, la foc mediu. Luam spuma de cate ori va fi nevoie. Dupa acest interval adaugam zarzavaturile curatate si spalate, lasate bucati intregi, un catel de usturoi, boabe de piper si fierbem la foc mic-mediu. Pentru ca ceapa sa ramana intreaga o intepam cu 2 scobitori dintr-o parte in alta. Continuam sa luam spuma daca aceasta mai apare. Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam sare.
Cand carnea si legumele sunt fierte luam de pe foc si strecuram supa.
Pregatim fideaua pentru fiert. O fierbem conform instructiunilor de pe pachet in supa strecurata. Cu riscul de a ma repeta folosim doar supa si fidea pentru cate portii se servesc la masa respectiva.

Servim supa de pui cu fidea scurta Baneasa fierbinte, cu putin patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^