Retete de paste | Paste Baneasa

SUPĂ DE PUI CU LEGUME ȘI TORTELLINI BĂNEASA

Medie 20 SUPA Tortellini Paste din grau dur

INGREDIENTE:

1 pui de greutate medie (1.8 kg)
3 morcovi medii
1 radacina mica pastarnac
1 felie telina
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
1/2 ardei gras rosu
sare
cateva boabe piper
patrunjel verde pentru servit
tortellini Baneasa (cu carne sau branza – dupa gust)

PREPARARE:

Punem puiul la fiert in 2 litri de apa nesarata (cat sa fie acoperit de apa) si il lasam sa fiarba in jur de 15 de minute, la foc mediu. Luam spuma de cate ori va fi nevoie. Dupa acest interval adaugam zarzavaturile curatate si spalate, lasate bucati intregi, un catel de usturoi, boabe de piper si fierbem la foc mic-mediu.

Pentru ca ceapa sa ramana intreaga o intepam cu 2 scobitori dintr-o parte in alta. Continuam sa luam spuma daca aceasta mai apare. Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam sare.
Cand carnea si legumele sunt fierte luam de pe foc si strecuram supa. Tocam o parte din legume, curatam carnea de pe oase si o taiem fasii, apoi le punem inapoi in supa.

Pregatim tortellini pentru fiert.

II fierbem conform instructiunilor de pe pachet in apa cu sare, ii strecuram cand s-au fiert si punem in bolurile de supa 2-3 linguri de paste.

Servim supa de pui cu legume si tortellini calda, cu putin patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^