Retete de paste | Paste Baneasa

TARTĂ VÂNĂTOREASCA CU MĂMĂLIGA

Medie 40 FEL PRINCIPAL Malai Altele

Cand ai o zi lunga la servici si vrei sa stai cat mai putin in bucatarie, o reteta cu mamaliga pregatita cat ai bate din palme iti poate veni in ajutor. Malaiul pentru mamaliga rapida de la Baneasa este exact ceea ce cautam pentru cina mea rapida. A fost o adevarata incantare pentru combinatia carne-ciuperci-oua de prepelita, fapt pentru care a doua zi ai mei mi-au cerut sa le pregatesc aceeasi tarta vantoreasca cu mamaliga. 

INGREDIENTE:

500g carne de porc cu grasime
3 linguri ulei + ulei pentru prajit ouale
100  g carnati
1 ceapa de marime medie
2 catei usturoi
100 g ciuperci
150  g telemea rasa
6 oua de prepelita
1/2 linguria paprika afumata
1/2 lingurita cimbru uscat
1 ardei iute mic
sare
piper
Pentru mamaliga:
250 g malai pentru mamaliga rapida Baneasa
1 l apa
1 lingurita sare

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana si preincalzim cuptorul la 200°C.
Calim carnea taiata cuburi mici-medii pana incepe sa isi schimbe putin culoarea, adaugam carantii taiati felii si lasam la foc mic-mediu pana sunt pregatite, apoi le scoatem din tigaie si continuam sa calim in acelasi ulei ceapa tocata marunt.
Adaugam ciupercile tocate, usturoiul pisat, cimbrul uscat, paprika, sare, piper si un ardei iute mic taiat pe jumatate si curatat de seminte. Calim  2 minute, adaugam carnea, carnatii si apa, punem un capac si lasam astfel 5 minute.
In acest timp pregatim mamaliga. Punem apa la fiert cu sare si adaugam malaiul. Amestecam constant si in 3 minute mamaliga este gata.
O turnam intr-o tava, nivelam usor, adaugam carnea cu carnati si lasam la cuptor in jur de 3 minute, timp in care radem branza si pregatim ouale de prepelita ochiuri.
Scoatem tarta din mamaliga cu carne, carnati si ciuperci, presaram branza rasa, punem ouale ochiuri si putem manca.

Pofta buna!

Produse recomandate
Malai  
Reteta de la: Diva in Bucatarie
^