Retete de paste | Paste Baneasa

TORT CU MAC, FRIȘCA ȘI MANDARINE

Grea 45 DESERT Faina Altele

Un tort senzational pentru zile speciale, cu blat cu mac si o crema de frisca aromata cu lichior de oua.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(blat cu diamtrul de 24 cm)
3 oua
120 g zahar
1 pachet zahar vanilat
4 linguri lapte
100 g faina
25 g amidon
2 lingurite praf de copt
100 g seminte de mac

Pentru crema:

450 ml frisca lichida
4 linguri zahar pudra
100 ml lichior de oua
14 g gelatina praf
1 conserva mica compot mandarine

Pentrui decor:

150 g martipan
2 linguri gem caise
250 ml frisca lichida
1/3 fructe din compotul de mandarine de mai sus
seminte de mac 

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim blatul.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, zahar vanilat si 4 linguri lapte pana devin ca o crema.
Incorporam faina amestecata cu praf de copt si mac.
Batem albusurile cu restul de zahar pana devin o spuma tare. Jumatate din cantatea de albusuri batute spuma o folosim pentru a fluidiza compozitia aluatului, apoi cealalta jumatate o incorporam amestecand usor de jos in sus.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe fund, iar peretii cu ulei si faina.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 35 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Il scoatem apoi din tava si il lasam pe un gratar sa se raceasca.
Cat timp se raceste blatul pregatim crema. Batem frisca cu zahar pudra pana devine tare, apoi adaugam lichiorul de oua si amestecam pana se omogenizeaza. In acest moment taiem blatul astfel incat sa obtinem 3 blaturi de inaltime relativ egala. Punem primul blat pe platou, apoi taiem 2/3 din fructele din compot in cuburi.
Dizolvam gelatina in 50 ml frisca lichida si 1 lingura din compozitia de mai sus. O topim la baine-marie, adaugam in acest timp inca o lingura din frisca cu lichior, apoi turnam peste cantitatea de crema si amestecam cu viteza . Intindem rapid crema peste primul blat,  presaram jumatate din mandarinele taiate cuburi.
Punem al doilea blat, apoi crema si fructele si acoperim cu ultimul blat.
Dupa ce am asamblat tortul am realizat ca era mai simplu sa pun fructele direct in crema. ?

Pentru decor realizam din martipan o foaie cu diametrul de 24 cm. Ungem blatul superior cu gem si punem foia de martipan (se va lipi usor). Batem frisca cu zahar pudra pana devine tare, apoi realizam decorul tortului dupa inspiratie (si talent) folosind restul de mandarine si seminte de mac.

Super delicios!

Produse recomandate
Faina  
Reteta de la: Diva in Bucatarie
^