Retete de paste | Paste Baneasa

TORT DE CIOCOLATĂ CU MIEZ DE LAPTE

Grea 60 DESERT Faina Altele

Daca as putea, as trimite cate o felie tuturor! Ca sa fiu sigura ca va cuceresc si nu mai plecati de aici pana nu va convingeti ca trebuie sa pregatiti acest tort de ciocolata cu miez de lapte!

Am avut norocul de a fi printre primii care au testat faina de la Baneasa care are praf de copt adaugat, astfel incat nu mai trebuie sa calculam cat agent de crestere ne trebuie la cantitatea de faina folosita. Daca o gasiti in magazin nu ezitati sa o puneti in cosul de cumparaturi, sunt sigura ca veti fi incantati de aceasta! 

INGREDIENTE:

Pentru blat:

120 g ciocolata neagra
100 g unt
3 oua – separam albusul de galbenus
120 g zahar
100 g faina cu praf de copt
1 lingurita praf de cacao
cateva picaturi esenta de rom

Pentru crema de ciocolata:
200 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
150 ml frisca lichida
1/2 lingurita esenta de rom

Pentru crema de lapte:

300 ml lapte
1/2 pastaie vanilie
1 lingura varfuita faina
3 linguri zahar
50 g unt
100 g ciocolata alba
3 linguri frisca lichida
2 linguri lichior ciocolata alba sau lichior de oua

Pentru topping:

100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
30 g unt
2 linguri lapte
fulgi de ciocolata.

PREPARARE:

Pentru blat am folosit faina de la Baneasa cu agent de crestere – am ajuns la concluzia ca a fost o alegere foarte inspirata, blatul a iesit perfect, asa cum se observa in poza de prezentare a feliei de tort.

Pentru a pregati blatul topim la baine marie untul si ciocolata.
Adaugam galbenusurile si mixam.
Incorporam faina amestecata cu praf de copt si cacao, apoi albusurile batute spuma tare cu zaharul si esenta de rom.
Turnam aluatul in 2 forme cu diametrul de 20 cm apoi le coacem in jur de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Lasam blaturile sa se raceasca pe cate un gratar, apoi le vom taia pe fiecare in parte in jumatate.
Pregatim prima crema de ciocolata, topind cele 2 tipuri de ciocolata cu 30 ml frisca lichida la microunde. Scoatem ciocolata topita, adaugam restul de frisca lichida si esenta de rom si mixam rapid. Lasam crema sa astepte pana pregatim “miezul de lapte”. Punem laptele cu zahar si pastaia de vanilie taiata pe jumatate la fiert, pastrand putin lapte pentru a dizolva faina. O punem si pe aceasta in oala si fierbem la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. O luam de pe foc si adaugam untul, ciocolata alba topita la baine marie cu 3 linguri frisca lichida si lichior de ciocolata alba sau lichior de oua.
Mixam rapid si dam crema la rece
In acest timp taiem cele 2 blaturi pe jumatate. Punem primul blat pe platou si il ungem cu crema de ciocolata. Acoperim cu un blat, apoi intindem crema de lapte (pastram 1/3 din crema pentru exteriorul tortului).
Continuam asamblarea tortului cu un blat, crema de ciocolata si blat. Imbracam exteriorul tortului cu restul de crema de lapte si il dam la rece. Pentru a fi siguri ca se lipesc bine blaturile cu crema putem pune o greutate (un fund de lemn  de marime medie este perfect).
Dupa 3-4 ore pregatim toppingul topind ciocolata cu 2 linguri lapte, apoi o mixam cu frisca lichida si unt. Turnam crema imediat peste tort si o intindem usor si pe margine.Putem decora cu fulgi de ciocolata sau orice altceva ne ispira si avem la indemana.
Yammy!

Daca as putea v-as trimite o felie! 

Reteta de la: Diva in Bucatarie
^